60 שניות על ייצור בלונים
60 שניות על ייצור בלונים
בלונים מאוד נפוצים לצורך משחק, עיצוב וקישוט אירועים מסוגים שונים, החל מאירועים פרטיים כמו חתונות ובריתות ועד אירועים עסקיים כמו אירועי חברה וכנסים. השאלה היא מה אנחנו בעצם יודעים על בלונים ואיך מייצרים אותם.
קבלו 60 שניות על ייצור בלונים, או בעצם מה שרציתם לדעת ולא העזתם לשאול:
בלונים עשויים מחומר הקרוי לטקס- חומר דמוי גומי אותו ניתן למצוא בעצים הגדלים ביערות בעיקר במלזיה. כדי להפיק חומר זה, יש צורך לקדוח חור בתחתית גזע העץ ולחבר אליו צינור שייבצע שאיבה של הלטקס מהעץ, שאינה פוגעת בעץ שממשיך לצמוח ולייצר לטקס. את הלטקס מעמיסים למיכליות ימיות עצומות מבחינת גודלם ומעבירים למפעלים בכל העולם. מפעלים אלו מקבלים את הלטקס כחומר גלם ומזרימים אותו לתוך אמבטיות גדולות.
כדאי לקבל את הצבעוניות, מוסיפים פיגמנטים ללטקס בצבע הרצוי בסוף התהליך. ניתן בעצם לייצר בלונים בכל צבע שנבחר אבל מאחר וייצור הבלונים מתבצע בכמויות מאסיביות, נוצר מצב שגוונים מסוימים אינם מיוצרים. המפעל הוא זה שבוחר את צבע הבלונים באמצעות מדידה של כל אחת מכמויות הפיגמנטים ביחס מדויק. השאיפה היא לייצר בכל סדרת ייצור את אותם הצבעים שיוצרו בעבר במטרה שהמעצבים יוכלו להשתמש בהם בצבעים אחידים. חשוב לדעת שלסוג הפיגמנטים אותם מכניסים ללטקס קיימת חשיבות מכריעה. הסיבה היא שבלונים צריכים להתנפח והניפוח מפעיל על הבלונים לחץ חזק, כאשר פיגמנטים גדולים מדי יכולים להביא לבריחת הליום מבין דפנות הבלון וחשוב לעשות שימוש בפיגמנטים שלא יצרו תגובה כימית עם הלטקס ויחלישו את החוזק שלהם.
את איכות הבלונים קובע השילוב בין טריות החומר של הלטקס, האופן בו מנקים את הבלון, סוג הצבע, סוג האבקה, הגימור והשוני בין הטמפרטורות ביצור הבלון. מבחינת תבניות הבלונים, כל סוגי תבניות הם באותו הגודל ואותה הצורה של הבלון הלא מנופח והתבניות מסודרות בשורות ונטבלות בלטקס נוזלי. בתהליך היצור, שורות התבניות נעות ועוברות דרך מברשות שפונות לכיוונים שונים כך שנוגעות כל אחת בשני צידיו של הבלון. כל זה מתרחש כשהלטקס מצופה על תבנית הבלון וטרם עבר תהליך חימום.
בתהליך יצור בלונים מודפסים, המכונה מנפחת את הבלון, מדפיסה על הבלון באמצעות גלופה מוכנה מראש ולאחר מכן, כשהאוויר מהבלון יוצא, מעבירים את הבלון תהליך ייבוש באמצעות מייבש תעשייתי, המכווץ בחזרה את הבלון לצורתו המקורית. זו אגב הסיבה שהמודפסים יקרים יותר מאלה החלקים. קיימות שתי שיטות עיקריות להדפסה על בלונים: שיטת הדפסת משי והדפסה "אופסט" כיום, מקובל לעבוד בעיקר בשיטת הדפסת משי – הדפסה איכותית ומומלצת.